Törpördög és Tinitündér Tánc Tanoda

Klasszikus Balett oktatás gyerekeknek

Az MTBA után 5-6 éves kortól következik a Klasszikus Balett. A TTTT táncpedagógusai érlelik tovább a gyerekekben a tánc szeretetét, de már komolyabb formában. Az első évben a Magyar Táncművészeti Egyetem Előkészítő Szakának anyagából tanulunk, ami a Vaganova-féle klasszikus balettre épül. Utána erre az „alapozott alapra” jön a folytatás évről évre!
Ha valaki később kerül hozzánk az sem baj, hisz a balett alapjait együtt tanulhatja a többiekkel!

Mi is az a "Balett"?

A táncművészet egyik alap ága; zenei kísérettel előadott színpadi tánc, amely testmozgással és mimikával stilizált formában fejezi ki a történéseket, érzelmeket, miközben a saját táncnyelvét használja.

Miért jó a Balett?

Már gyerekkorban érdemes elkezdeni, mert nem csupán a szép külső tartást adja meg, hanem mindehhez belső tartás, kitartás, önfegyelem is párosul, és emiatt a későbbiekben pedig egy kifinomult életszemlélet. Ha valaki táncol, azonnal látni a mozgásán, arról már nem is beszélve, hogy a tanulás a suliban is könnyebben megy!

A balett összefűzi és tartja őket éveken át, együtt mindig mindent jobb.... Együtt "küzdeni" a rúdnál, kitalálni és begyakorolni a koreográfiákat, együtt állni a színpadon és hallgatni a zúgó tapsot... Egy életre szólnak ezek az élmények, és ezek a barátságok, amiket a balett hozott össze!