Menüpontok

Türkiz Társulat

Hát eljött az idő, hogy új dologba fogjak :) Régi szerelmem a táncon kívül MAGA A SZÍNHÁZ. Az illatával, a hangulatával, a nagy függönyeivel, a csodás kis öltözőkkel, no és persze a nagy színpad, ahol, ha áll az ember, mindig hatalmas érzelmek dúlnak…

Milyen jó lett volna, ha tanulhattam volna én is színészmesterséget, beszédtechnikát… de mivel nekem nem sikerült, és a szerelem csak nem múlt el, így most, hogy a Türkiz Terem megnyílik, összeáll egy Társulat is, ahol a gyerekek megtehetik mindezt.

Közösséggé formálódnak, közben saját magukat, egymást, és a színpad világát megismerve. Személyiség fejlesztés, konfliktuskezelés, határozott kiállás, tiszta beszéd, a kreativitás fejlesztése a színház eszközeivel. Az alapoktól indulnak, és szépen, lépésről lépésre haladnak az úton. Ki tudja hová érnek?

Ezt az utat Bognár Anna színésznő, drámainstruktor egyengeti. Ő az az ember, akit bátran ajánlok a gyermekeknek, akiket érdekel és vonz ez a csodás világ a maga nehézségeivel és szépségével együtt…

Kit is rejt a név: BOGNÁR ANNA?

Már 6 évesen a Magyar Rádió Gyermekstúdiójában szerepelt, és a Színészképző elvégzése után több színháznak tagja volt. Köztük a Nemzeti és a Vígszínházé is :)
De eközben bölcsész tanulmányokat folytatott, dráma pedagógiát is tanult és tanított…
Színpadi szerepeinek és filmes megjelenéseinek listája hatalmas, szinkron hangjáról már nem is beszélve… https://hu.wikipedia.org/wiki/Bogn%C3%A1r_Anna
Miután 3 kisfiú Édesanyja lett, úgy határozott, hogy a gyermekeknek, és a gyermekszínháznak szenteli mindennapjait, természetesen a pályáját nem teljesen elhagyván… azt nem lehet, az örök szerelem :)
Drámainstruktorként több helyen is dolgozik, és most nagyon örülök, hogy a Türkiz Társulat alapító tagjaként együtt fogunk működni :)

Mire lehet számítani?

Péntekenként lesznek az órák, 17:00-19:00 Anna tanít színészmesterséget, beszédtechnikát, és színpadi mozgást, majd ezt követi 19:00-20:00 az énekóra.

Terveink szerint az érdeklődések alapján fog eldőlni, pontosan mikor és milyen keretek közt fogunk indulni. Szeptember közepe és vége között lesz a START :)
Mivel minden egyes gyermek lelke fontos, így a létszám maximalizált, és az életkor sem mindegy. Ha lezárulnak a jelentkezések, akkor írom meg mindenkinek, hogyan alakult, esetleg lesz-e egy felmérő, felvételi megmérettetés, hogy homogén csoportot/csoportokat tudjunk összehozni.

Decemberben tervbe van véve egy aprócska bemutató, majd a tanév végén szintén megmutatják, meddig jutottak, és hogyan is kell színpadon „dolgozni” :)
Ha év végére sikerül egy saját darabot színpadra vinni, akkor annak a rendezésében VV Milo is a segítségünkre lesz, aki szintén kis Társulatunk tagja :)

„Gyukin Milovant a Való Világ harmadik szériájában ismerte meg az ország: VV Milo 18 évesen, 2004 júniusában, a valóságshow legfiatalabbjaként nyerte meg a VV3-at. Két diplomával a háta mögött ma már a kamera másik oldalán, filmrendezőként dolgozik.”
https://femina.hu/hazai_sztar/vv-milo-2019/

Az érdeklődéseket és jelentkezéseket ide várom

perenyinora@tanctanoda.hu

Természetesen minden felmerülő kérdést is szívesen fogadok, és igyekszem, hogy minél előbb elkezdődhessenek az órák!