Törpördög és Tinitündér Tánc Tanoda

Rudi

Az Európa egyéni bajnok cím elnyerését követően az Állami Artistaképző intézetben kamatoztattam a tudásom, és betekintést nyertem egész más területekbe is. Itt 1995-től
Csoportommal a világ cirkuszaiban gumiasztal akrobataként dolgoztunk, duo hand-stand, erőemelő számmal is több fesztiválon léptem fel.

Több mint 10 éves edzői gyakorlattal rendelkezem. Az évek során a sport szinte minden területén volt lehetőségem oktatni: fitness, állóképesség fejlesztés, ügyesség, és cirkuszi artista terület.
A tánc területénél a kiegészítő akrobatikus ugrások, forgó ugrások,emelő-dobó és páros ugrások fejlesztésére tesszük a hangsúlyt.
A legfontosabb számomra, hogy belső biztonság, (ön)bizalom kialakuljon, ez az úgynevezett testtudat! Jelentése, hogy az adott
ugrás végrehajtása a tanuló számára, bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között biztonsággal végrehajtható legyen (a sérülések elkerülésével) .

És mindehhez a mottóm, hogy a tanulás folyamata vidám és szórakoztató legyen!
Főbb elemek:
Kézenállás, fejenállás, bógnik előre/hátra, tigrisbukfenc, cigánykerék verziók, rundel, arábel, kézenátfordulás, alkaros átfordulás, smetterling, flick-flack, rundel-flick, rundel-szaltó, előre szaltó, helyből hátra szaltó, szuplé szaltó, határ a csillagos ég!