Törpördög és Tinitündér Tánc Tanoda

Akrobatika

Akrobatika jelentése: „Mutatványok művészete; különlegesen nagyfokú testi erőt és ügyességet igénylő tánc- és mozgás mutatványok. Kötéltánc, légművészet, erőművészet.”

Az akrobatika nem csak látványos, de minden izmot megmozgat, megerősít, fejleszti az ügyességet, egyensúlyérzéket, koordinációs készséget, a testtudatot és nem utolsó sorban a bátorságot. Az ember saját testsúlyával dolgozik minden helyzetben és irányban az egész testét használja oldalt, fejjel lefelé, és a levegőben is.

A foglalkozások során nem csak az ugrásokat, hanem gúlákat - statikus páros, később csoportos akrobatikus emeléseket - is tanulunk. A társas elemek, és a közösen végrehajtott gyakorlat segíti a közösségi érzés kialakulását. A személyiséget komplex módon fejleszti. Előtérbe kerül az egymásrautaltság, az egymás iránt érzett felelősség, de legfőbb képen a bizalom.

Az alapokra fontos hangsúlyt kell fektetni, az alapelemek helyes és biztonságos kivitelezése elsajátítása az első lépés, az első cél.

A biztos akrobatikus alaptudás hatékonyan beilleszthető mindenféle további mozgás , tánc és sport képzésben.

Alapelemei: bukfenc variációk, kézállás, fejenállás, bógnik előre/hátra, tigrisbukfenc, cigánykerék verziók, arábel, kézenátfordulás, smetterling...